NOS Nieuws

Invallen en arrestaties vanwege aanslagen Parijs

In verscheidene plaatsen in Frankrijk zijn invallen in huizen gedaan. De politie was op zoek naar informatie over de daders van de aanslagen in Parijs. In sommige steden zijn nog steeds huiszoekingen aan de gang, melden de autoriteiten. Ook in België is een gebouw doorzocht.

Bij de invallen is een onbekend aantal mensen gearresteerd. Daarnaast zouden er veel wapens zijn gevonden, waaronder een raketwerper.

Ook zouden buurtbewoners zijn ondervraagd. Of de politie concrete aanwijzingen over de daders van de aanslag in Parijs heeft gevonden, is niet bekend.

Door het hele land

De invallen waren in plaatsen in het hele land, onder meer in Calais, Toulouse, Jeumont, Bobigny, Lyon en Grenoble. Volgens premier Valls waren er invallen op 150 verschillende plekken.

In Toulouse zouden invallen zijn gedaan in de wijk waar Mohamed Merah woonde. Die 23-jarige man werd in maart 2012 doodgeschoten door de politie na een serie aanslagen op militairen en een joodse school.

Enkele plekken waar invallen werden gedaan

Ook in de Brusselse gemeente Molenbeek heeft de politie weer een inval gedaan. Er is een grote politiemacht op de been bij een gebouw, melden media. Het is niet duidelijk of er iets is aangetroffen en of er arrestaties zijn verricht. Er zou geschoten zijn.

In Molenbeek woonde zeker een van de terroristen en mogelijk kwamen ook andere handlangers ervandaan.

Afgelopen weekend waren er ook al invallen in Molenbeek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl