NOS Nieuws

Nog twee Nederlanders in ziekenhuis na aanslagen

Twee van de drie Nederlanders die gewond raakten bij de terreuraanslagen in Parijs liggen nog in het ziekenhuis. Zij raakten zwaargewond, maar maken het naar omstandigheden goed, heeft de Nederlandse ambassadeur Kronenburg in Frankrijk gezegd tegen de NOS.

Beiden zijn aanspreekbaar. Ze raakten gewond toen ze vanuit een auto op straat werden beschoten door terroristen.

Een lichtgewonde Nederlander heeft het ziekenhuis verlaten en gaat vandaag naar huis. Dit slachtoffer was in de buurt van concertzaal Bataclan en raakte ook op straat gewond. De slachtoffers zijn twee mannen en een vrouw. Wie van hen zwaargewond zijn, is niet bekend.

Ambassadeur: Nederlandse slachtoffers maken het goed

De Nederlandse ambassade in Parijs en het ministerie staan de gewonden en hun families bij.

Volgens ambassadeur Kronenburg kunnen mensen gewoon naar Parijs reizen, maar hij roept hen wel op waakzaam te zijn. Zo raadt hij af bij grote groepen mensen in de buurt te komen.

Kronenburg noemt het verschrikkelijk wat er is gebeurd. "Het tast zo de normale gang van zaken aan en de vrijheid die je hebt om te doen en laten wat je wilt. Het zal wel even duren voordat echt doordringt bij mensen wat er is gebeurd."

De Nederlandse ambassadeur zegt dat het licht in de lichtstad even is uitgegaan. "Maar Parijs herleeft, het zal herleven en het zal altijd blijven wat het is geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl