Op Instagram verschijnen veel steunbetuigingen
NOS Nieuws

#PRAYFORPARIS

Gebruikers van sociale media staan overal ter wereld stil bij de gebeurtenissen in Parijs. Het schilderij Peace for Paris wordt massaal gedeeld. Het is een werk van Jean Jullien van de Eiffeltoren, waarin het vredesteken is verwerkt. Dat beeld duikt op in tal van profielfoto's en wordt samen met de hashtag #prayforparis gebruikt als steunbetuiging voor de Fransen.

Op Instagram zijn al meer dan 125.000 steunbetuigingen verschenen. Het zijn vooral foto's met daarop de Eiffeltoren. Maar ook een foto van een huilend oog, met daarin de vlag van Frankrijk verwerkt, verschijnt op verschillende plekken.

Facebook-gebruikers kunnen met een speciale tool de Franse driekleur toevoegen aan hun profielfoto. Over de bestaande profielfoto wordt een transparant van de Franse vlag gelegd, waardoor de kleuren blauw, wit en rood over het gezicht van de gebruiker verschijnen.

Facebook, Twitter en Google schakelen extra mogelijkheden in om in contact te maken met mensen in Parijs. Zo startte Facebook kort na de aanslagen de Safety Check. Daarop kunnen gebruikers aangeven dat zij of hun vrienden veilig zijn.

Google laat gebruikers via hun dienst Hangouts gratis naar Frankrijk bellen. Het bedrijf schrijft: "We're thinking of you, Paris. No fees on calls to France, via Hangouts."

Op Twitter is een zoekactie op touw gezet voor vermisten met de hashtag #rechercheParis. Het account @RecherchesP twittert foto's van mensen die worden gezocht. Ook werd #PorteOuverte gebruikt om mensen onderdak en veiligheid te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl