Bloemen bij Franse ambassade in Den Haag

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) veroordeelt de aanslagen in Parijs in scherpe bewoordingen. Het CMO spreekt van "barbaarse, laffe, onmenselijke terreuraanslagen tegen de Franse samenleving en in feite de gehele mensheid."

De organisatie verklaart verder dat de Nederlandse moslimgemeenschap intens verdrietig is en zich verbonden voelt met alle slachtoffers en het Franse volk. Ook roept het CMO op om waakzaam te zijn zodat "deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden." 

De voorzitter van het contactorgaan heeft bloemen gelegd bij de Franse ambassade in Den Haag.

'Aanvallen tegen de mensheid'

Ook de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland is geschokt. "De islam leert ons dat wie een mens doodt, als het ware de hele mensheid heeft gedood. Onze intens medeleven en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun nabestaanden."

De groepering #nietmijnislam noemt de aanslagen "aanvallen tegen de mensheid, mededogen en vrijheid". Volgens de groep zijn de terroristen er op uit om angst te zaaien en zo bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. "Wat er ook gebeurt, we laten angst niet een splijtzwam worden", aldus de groepering.

STER reclame