President Hollande
NOS Nieuws

Hollande: Frankrijk zal meedogenloos zijn

Frankrijk zal "meedogenloos" zijn voor de daders. Dat zei de Franse president Hollande kort nadat hij theater Bataclan in Parijs had bezocht. In het theater kwamen bij de aanslagen van gisteravond en vannacht meer dan tachtig mensen om.

"We weten uit welke hoek de aanslagen komen", zei Hollande zonder daar nader op in te gaan. "Er zijn inderdaad goede redenen om bezorgd te zijn". Hij bezocht vannacht de rampplek om slachtoffers en hulpverleners een hart onder de riem te steken.

Hollande noemde de aanslagen gruwelijk en barbaars. De daders krijgen te maken met een sterk verenigd en vastberaden Frankrijk, dat zich niet klein laat krijgen, zei de president.

Hollande: grenzen gaan dicht

Noodtoestand

Bij de aanslagen zijn volgens de Franse justitie minstens 120 doden gevallen en ruim 200 gewonden, van wie er 80 zwaargewond zijn. De meeste slachtoffers vielen in theater Bataclan, waar terroristen toesloegen tijdens een concert van de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal.

In het land is de noodtoestand afgekondigd. Alle grensovergangen worden strenger beveiligd. Er zijn 1500 militairen opgeroepen, bovenop de militairen die al worden ingezet om gebouwen en andere openbare plekken te beveiligen naar aanleiding van de aanslagen op Charlie Hebdo, eerder dit jaar.

In het kader van de noodtoestand zijn scholen, universiteiten, winkels, musea en andere openbare gebouwen in Parijs gesloten.

Hollande ging direct na de aanslagen ter plaatse kijken. Hij gaat dit weekend niet naar de G-20 top in de Turkse badplaats Antalya.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl