Vier bussen met actievoerders naar intocht Sint in Meppel

time icon
ANP

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet komt morgen met vier bussen vol actievoerders naar de intocht van Sinterklaas in Meppel. Ze komen onder politiebegeleiding de Drentse plaats binnen. Het wordt geen lawaaidemonstratie, maar stil blijven willen de actievoerders ook niet. "Stil blijven kun je niet eisen", zegt woordvoerder Jerry Afriyie op Radio Drenthe. "We zullen zeker van ons laten horen."  

Burgemeester Westmaas van Meppel heeft tegen RTV Drenthe gezegd dat hij zich niet druk maakt over het protest van de groep. "Er wordt herrie gemaakt door 35.000 mensen, dus die 200 van de actiegroep zullen het verschil niet maken", zei Westmaas.

De burgemeester zegt dat hij niet ingrijpt als er herrie wordt gemaakt door de tegenstanders van Zwarte Piet. "Ook voor protestgeluiden is ruimte tijdens het feest. Dat is vrijheid van meningsuiting."

Ongeregeldheden in Gouda

Bij de intocht vorig jaar in Gouda kwam het tot ongeregeldheden tussen de voor- en tegenstanders van Sinterklaas. De sfeer werd grimmig toen demonstranten naar het centrum wilden, terwijl de burgemeester twee locaties buiten de binnenstad daarvoor had aangewezen. Zestig mensen werden toen opgepakt.

Dit is een artikel van

STER Reclame