Sinterklaas vorig jaar bij de landelijke intocht in Gouda ANP

Meppel bijna klaar voor landelijke intocht Sinterklaas

time icon

De binnenstad van Meppel is bijna klaar voor de landelijke ontvangst van Sinterklaas, aanstaande zaterdag. Overal in de stad wordt nog hard gewerkt aan podia, licht en geluid.

Volgens RTV Drenthe lijkt de hele binnenstad volgebouwd met dranghekken. "Acht kilometer hebben we in de stad staan", zegt Ronald Biemolt van het Meppeler Sinterklaascomité.

Maar dat is niet alles. "Daarnaast ligt er nog zo'n vijf kilometer bekabeling voor stroom en dergelijke, vijftien led-schermen en ga zo maar door. En dat nog afgezien van wat de NTR aan spullen neerzet voor de live-uitzending."

Alle vertrouwen

Ook burgemeester Jan Westmaas is er klaar voor. "We hebben dit de afgelopen maanden allemaal nauwkeurig voorbereid met heel veel Meppelers", zegt Westmaas.

"Er is een uitgebreid draaiboek, al die onderdelen daarvan zijn ook nog eens geoefend. Dus ik heb alle vertrouwen in een mooi feest zaterdag."

In de binnenstad van Meppel wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de intocht. RTV Drenthe / Jeppe Oostenga

Westmaas gaat er ook van uit dat het zaterdag goed verloopt met de aangekondigde demonstratie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet.

"We hebben afspraken gemaakt. Het is een evenementengebied met huisregels. Ik verwacht dat iedereen zich aan die afspraken en huisregels houdt", zegt de burgemeester.

Mensenmassa

Meppel verwacht zaterdag rond de 35.000 bezoekers tijdens de intocht. In het hele centrum is op verschillende plekken vermaak om de mensenmassa over de stad te verdelen.

Het programma in Meppel duurt van 10.00 tot 17.00 uur, tussen 12.00 en 13.15 uur doet de NTR live verslag van de intocht.

Dit is een artikel van

STER Reclame