NOS Nieuws

Zijlstra: goed dat er vervolgonderzoek komt naar lek

VVD-fractievoorzitter Zijlstra vindt het "een logische stap" dat het Kamerbestuur een vervolgonderzoek wil instellen naar het lek uit de commissie Stiekem. Verder wil hij geen commentaar geven. Hij vindt dat leden van de commissie niets moeten zeggen over wat daar is besproken.

Zijlstra wil ook niet bevestigen dat hij aangifte heeft gedaan over het lek uit de commissie, zoals deze week werd gemeld.

Geheimhoudingsplicht

Op de vraag of PvdA-leider Samsom beter geen antwoord had kunnen geven op vragen van journalisten of hij het lek was, zei Zijlstra dat hij niet treedt in wat collega's zeggen. "Ik vind dat hier geen mededelingen over kunnen worden gedaan; het valt onder de geheimhoudingsplicht; ik ben van plan me daaraan te houden."

Behalve Samsom heeft overigens ook voormalig GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik inmiddels ontkend dat hij het lek was.

Integriteit

En ook vertrekkend ChristenUnie-leider Slob zei dat hij nooit heeft gepraat over wat er in de commissie Stiekem is besproken, ook niet met zijn eigen fractie.

"Ook in deze laatste fase zal ik dat dus niet doen." Dat sommigen een verband zien tussen zijn aangekondigde vertrek uit de politiek en het nieuws over het lek, ziet hij als een aantasting van zijn integriteit.

Premier Rutte wil alleen maar kwijt dat het een gevoelige kwestie is en dat het goed is dat een en ander goed wordt uitgezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl