Kandidaten Wie is de Mol? in stijl gepresenteerd

time icon
Klaas van Kruistum
@klaasmans
Jaaaa! Ik doe met deze helden mee aan #widm!! Vanaf januari op de buis! #npo1 - https://t.co/uDWzoIVDgI
3 jaar geleden

Op de Dam in Amsterdam is bekendgemaakt wie de deelnemers zijn aan het nieuwe seizoen van het AVROTROS-programma Wie is de Mol? De bekendmaking gebeurde in stijl: de kandidaten namen één voor één plaats achter een tafel met daarop een laptop en vulden een test in.

De deelnemerslijst is zoals elk seizoen een bont palet van beroemde en minder beroemde BN'ers. Het gaat om vijf vrouwen en vijf mannen.

De vrouwelijke kandidaten zijn de actrice Marjolein Keuning, 3FM-dj Annemieke Schollaardt, tv-presentatrice Airen Mylene, politiewoordvoerster Ellie Lust en modejournaliste Cécile Narinx. De lijst wordt voltooid door de presentatoren Klaas van Kruistum en Tim Hofman, harpist Remy van Kesteren, acteur Rop Verheijen en oud-hockeyer Taeke Taekema.

Geen elfde

Het leek even alsof ook actrice Toprak Yalçiner onder de deelnemers was. Zij vulde wel een test in op de laptop, maar dat bleek een dwaalspoor te zijn voor de toeschouwers op de Dam: na afloop maakte Mol-presentator Art Rooijakkers bekend dat ze er niet bij hoorde.

In het programma proberen de deelnemers zo veel mogelijk geld te verdienen met allerlei opdrachten. Een van hen is de mol en probeert de opdrachten te laten mislukken. Afgelopen seizoen was journaliste Margriet van der Linden de mol en kwam Journaalpresentator Rik van de Westelaken als winnaar uit de bus.

Niet op donderdag

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen zal het programma niet op donderdag, maar op zaterdag worden uitgezonden. De eerste aflevering is te zien op 2 januari om 20.30 uur op NPO 1.   

Het wordt het zestiende seizoen van het populaire programma, dat in 2013 de Gouden Televizier-Ring won. De opnamen waren afgelopen zomer in de Dominicaanse Republiek.

STER Reclame