In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Vluchtelingen overnachten uit protest op straat in Den Haag

Vluchtelingen slapen expres op straat

Een groep van zo'n dertig vluchtelingen heeft afgelopen nacht buiten doorgebracht. Ze zijn ontevreden over de voorzieningen in de noodopvang.

De vluchtelingen zijn ondergebracht in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Maar de vluchtelingen vinden dat er te weinig privacy is. Bovendien is het eten niet lekker, vinden ze, en willen ze tv.

Dit is geen leven, als je binnenkomt in een kamer zonder TV, met alleen een bed en zelfs geen koelkast.

Vluchtelinge die protesteert tegen de voorzieningen in de opvang in Den Haag

De groep is woensdagavond aangekomen in Den Haag. Het valt ze niet mee, zegt een vluchtelinge. 'Dit is geen leven, als je binnenkomt in een kamer zonder TV met alleen een bed en zelfs geen koelkast.' Omdat de kamerdeur niet op slot kan is er ook te weinig privacy, zei ze tegen Omroep West.

Het eten ook niet in de smaak: een oudere man vindt de melk en boter niet lekker. 'We krijgen alleen maar beloften dat ons leven beter wordt, maar dat gebeurt niet.'

Kleine groep

Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft een aantal vluchtelingen "andere verwachtingen", maar het grootste deel van de asielzoekers zou wel tevreden zijn met de opvang en hulp. In het gebouw in Den Haag komen uiteindelijk 175 tot 200 vluchtelingen.

Advertentie via Ster.nl