Het is al tijden onrustig tussen Israël en de Palestijnen.
NOS Nieuws

Israëlische militairen in burger doden man in ziekenhuis

Israëlische militairen in burger hebben bij een inval in een ziekenhuis in Hebron een Palestijn gedood. Ze waren in het ziekenhuis op de Westoever op zoek naar een andere Palestijn die wordt verdacht van het neersteken van een Joodse kolonist in Hebron twee weken geleden. Deze verdachte is in het ziekenhuis opgepakt.

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de militairen in burger het ziekenhuis gewapend binnenkomen. Ze hebben iemand bij zich die zwanger lijkt; vermoedelijk was dat een deelnemer aan de undercoveroperatie.

Militairen doden Palestijn in ziekenhuis

De man naar wie ze op zoek waren, lag te slapen in zijn kamer. Volgens de directeur van het ziekenhuis was de neef van de verdachte op dat moment in de badkamer van de ziekenhuiskamer. Toen hij daar uit kwam werd hij neergeschoten. Volgens de directeur werden mensen die de man wilden helpen tegengehouden.

Israël heeft bevestigd dat bij een undercover-operatie in het ziekenhuis iemand is neergeschoten. Volgens het leger zijn de opgepakte verdachte en de neergeschoten neef lid van Hamas.

Sinds september is het onrustig is Israël en de bezette gebieden. In de afgelopen periode zijn 12 Israëliërs gedood, de meesten door messteken. Aan Palestijnse kant vielen zeker 75 doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl