NOS Nieuws

Blessings van Tim Hendriks wint Gouden RadioRing

Tim Hendriks wint Gouden RadioRing

Het programma Blessings van Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio heeft de Gouden RadioRing gewonnen, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar. Daarmee versloeg het programma Helemaal Haandrikman van Bert Haandrikman op NPO Radio 2 en Bij Igmar van Igmar Felicia op SLAM!.

Groot Nieuws Radio is een christelijke zender uit Veenendaal, die alleen uitzendt op de middengolf en op internet. De programma's van Groot Nieuws Radio kunnen ook via de digitale tv worden ontvangen.

Andere prijzen

De Zilveren Radioster, de prijs voor de beste presentator, ging bij de mannen naar Bert Haandrikman (NPO Radio 2). Andere genomineerden waren Gerard Ekdom en Lex Gaarthuis. Bij de vrouwen won Roosmarijn Reijmer van NPO 3FM. Ze versloeg daarmee Tineke de Nooij en Eva Koreman.

Naast de publieksprijzen werden ook de Marconi Awards uitgereikt; een onderscheiding van een vakjury. In de categorie beste zender won Q-music. Herman Hofman (3FM) won de prijs in de categorie aanstormend talent. Ruud de Wild kreeg de Marconi Oeuvre Award 2015 en het radioduo Coen en Sander, dat deze zomer overstapte van 3FM naar Radio 538, wonnen de Marconi Impact Award.

De prijzen werden voor de tiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de Gouden RadioRing naar het programma Rick in de Morgen van Veronica.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl