Prins Albert en zijn gezin in augustus
NOS Nieuws

Paris Match wint definitief privacyzaak van prins Albert

Het blad Paris Match had het recht te onthullen dat prins Albert van Monaco een buitenechtelijke zoon heeft. Dat oordeelt het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Een Franse rechtbank heeft Paris Match ten onrechte een boete opgelegd; het verhaal uit 2005 was in het publiek belang, vindt het hof.

Albert gaf kort na de publicatie toe dat hij in 2003 een zoontje had verwekt bij een Frans-Togolese stewardess, Nicole Coste. Zij gaf een interview aan Paris Match waarin ze vertelde over haar jarenlange verhouding met de prins. Bij het artikel stonden foto's waarop Albert zijn zoontje in de armen hield.

Verzoend

Albert vond de publicatie een schending van zijn privacy en een Franse rechter was het met hem eens en legde het blad een boete op van 50.000 euro. Het hof in Straatsburg had al eerder bepaald dat dat onterecht was, maar Frankrijk ging in beroep.

Paris Match noemt het een grote overwinning voor de persvrijheid.

De prins lijkt zich inmiddels te hebben verzoend met Paris Match; kort na de geboorte van zijn tweeling poseerde hij met zijn vrouw Charlène en de baby's in het blad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl