NOS Nieuws

Sinterklaasjournaal jaagt kinderen angst aan

Veel kinderen zijn gisteravond na het zien van het Sinterklaasjournaal wat onrustig naar bed gegaan. In het programma werd gesproken over geesten en over de 'witte wieven' bij Meppel, de aankomstplaats van de landelijke intocht van Sint-Nicolaas dit jaar.

Op Twitter reageren vooral ouders ongerust.

Ook bij de NTR is via diverse kanalen een tiental reacties binnengekomen op de 'witte wieven'. Karlijn Vos van de omroep zegt de verdere inhoud van het Sinterklaasjournaal niet te kennen, maar ze verwacht dat het met de witte wieven na de aankomst van de Sint in Meppel gedaan zal zijn.

Volgens Vos is het de bedoeling van de redactie van het programma om op speelse manier om te gaan met plaatselijke verhalen zoals de oude Drentse volkssagen over witte wieven.

"Normaliter is het zo dat de redactie van het programma bij de aankomstplaats langs gaat om daar naar de verhalen te luisteren. De witte wieven waren blijkbaar een aansprekend thema", vermoedt Vos.

Bij het Sinterklaasjournaal hoort ook een lespakket voor in de klas. Daarin wordt verder ingegaan op de thema's van het programma. De Koningin Wilhelminaschool in Voorthuizen is gestopt met het volgen van het programma en de witte wieven. De christelijke school vindt het hekserij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl