Roeibroers Muda des duivels: er is tegen ons gelogen

Tycho Muda en Vincent Muda ANP Pro Shots

De broers Tycho en Vincent Muda zijn des duivels nadat zij te horen hebben gekregen dat de Nederlandse roeibond KNRB hen niet heeft geselecteerd voor de Spelen van Rio in de vier-zonder. Vincent werd weliswaar aangewezen, maar besloot solidair te zijn met zijn broer, die volgens hem ook recht heeft op deelname.

"Ik heb altijd geloofd dat er in topsport werd geselecteerd op basis van individuele kwaliteiten. En niet zonder enig selectiebeleid, waardoor blijkt dat je ineens niet geselecteerd bent", aldus Vincent. "Je kleineert hier eigenlijk goede sporters mee. Dit is nooit eerlijk geweest voor Tycho."

Broers Muda des duivels: er is tegen ons gelogen

De broers Tycho en Vincent Muda zijn des duivels nadat zij te horen hebben gekregen dat roeibond KNRB hen niet heeft geselecteerd voor de Spelen van Rio in de vier-zonder. Vincent werd wel aangewezen, maar besloot solidair te zijn met zijn broer.

Bjorn van den Ende, Jort van Gennep, Tim Heijbrock en Joris Pijs worden nu door de roeibond afgevaardigd naar de Spelen. "Wij zijn er ten onrechte van beschuldigd wedstrijden en de Spelen van Londen te hebben verpest. Maar dit is allemaal afkomstig van Tim, die ons herhaaldelijk heeft zwartgemaakt", meent Tycho.

"Als er een land komt met een aanbod dat we echt niet kunnen afslaan… Maar hier lig ik de hele nacht wakker van. Want dit is niet de manier waarop je je topsportcarrière wilt afsluiten."

Vertrouwen

De tweelingbroers hebben het vertrouwen in de roeibond opgezegd. "We hebben geen eerlijke kans gekregen en dat doet pijn. Er is tegen ons gelogen. Ons is ook meerdere keren verteld dat de dubbeltwee geen optie meer is. Het project is ten einde. We hebben ook geen vertrouwen meer in de KNRB."

STER Reclame