Arsene Wenger
NOS Voetbal

Wenger: ook voetbal heeft een dopingprobleem

Ook de voetbalwereld kampt met een dopingprobleem. Dat zegt Arsenal-trainer Arsène Wenger in de Franse sportkrant L'Équipe, een dag nadat een onderzoekscommissie van het wereldantidopingagentschap WADA heeft bekendgemaakt dat in de Russische atletiek een wijdverbreide dopingnetwerk bestaat.

Wenger zegt in l'Équipe: "Ik probeer vast te houden aan de waarden die ik belangrijk vind en ik wil dat doorgeven aan anderen. In dertig jaar als trainer heb ik nooit spelers iets toegediend om ze beter te maken. En daar ben ik trots op. Maar ik heb tegen teams gespeeld die er een andere denkwijze op nahouden."

In dertig jaar als trainer heb ik nooit spelers iets toegediend om ze beter te maken. En daar ben ik trots op.

Arsène Wenger

Ademi

Eerder dit jaar kwam Arsenal in de Champions League uit tegen Dinamo Zagreb. Na afloop van dat duel legde Arijan Ademi een positieve dopingtest af. Wenger uitte destijds al zijn ongenoegen over het feit dat hij naar eigen zeggen op oneerlijke wijze verslagen was.

"De schoonheid van de sport is dat iedereen wil winnen, maar er toch maar één winnaar kan zijn. We zijn nu echter in een tijdperk beland waarin we de winnaar verheerlijken, maar niet meer kijken naar de middelen of methoden", aldus Wenger.

"Totdat we tien jaar later beseffen dat het bedrog was. En dat is pijnlijk voor de nummer twee. Want die heeft nooit de erkenning gekregen en dat kan de betreffende persoon flink raken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl