Samsom: ik was het 'stiekem' lek niet

PvdA-leider Samsom heeft niet gelekt uit de 'commissie-Stiekem' in de Tweede Kamer. Dat zegt hij naar aanleiding van berichten over een onderzoek van de rijksrecherche. Haagse bronnen bevestigen dat de rijksrecherche enkele fractieleiders in de Tweede Kamer heeft gehoord vanwege een lek uit de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD), zoals De Telegraaf meldt.

Belgegevens van de fractieleiders zijn vergeleken met het nummer van een NRC-journalist. Naar verluidt heeft VVD-fractievoorzitter Zijlstra als voorzitter van de commissie aangifte gedaan van lekken. Hij wil daar overigens zelf niks over zeggen.

Onverkwikkelijk

Samsom zegt dat hij niet door de rijksrecherche is gehoord, dat hij niet wist dat er zo'n onderzoek was en dat hij ook niet met NRC Handelsblad heeft gepraat. "Dat er gelekt is, noemt hij een onverkwikkelijke affaire." Hij vindt het verstandig dat er aangifte is gedaan. 

De zaak gaat over de kwestie rond het doorspelen van 1,8 miljoen belgegevens aan de Verenigde Staten.

Weinig kwijt

Andere Kamerleden willen er weinig over kwijt. Ze willen dus ook niet vertellen of ze al dan niet zijn gehoord door de rijksrecherche.

STER reclame