ANP
NOS Voetbal

Met of zonder hoed, Depay trekt zijn eigen plan

Wanneer Memphis Depay zich meldt bij Oranje gaat het tegenwoordig ook over het uiterlijk van de aanvaller en dan met name over welke hoed hij dit keer draagt.

Omdat zijn prestaties de laatste tijd tegenvallen, met een reserverol bij Manchester United tot gevolg, wordt de kritiek op Depay met de week groter. Ook zijn uitstraling gaat daarbij een steeds prominentere rol spelen.

Depay laat zich echter niet van de wijs brengen. "Ik ben nog steeds dezelfde persoon als bij PSV, dat zal ook altijd zo blijven." Gevraagd naar zijn opvallende hoofddeksel is hij echter stoïcijns. "Ja dat is een hoed. Is dat flamboyant? Het is gewoon een hoed, ik vind dat mooi."

  • Depay: verhalen moeten geschreven worden
  • Blind wil Depay er toch graag bij hebben

Bang dat de buitenwacht denkt dat hij naast zijn schoenen gaat lopen, is Depay dan ook niet. "Het raakt mij niet echt. Zij weten niet wat ik ervoor doe om bij het Nederlands elftal te komen, om fit te zijn. Ze zien mij alleen uit de auto stappen bij het Nederlands elftal met een hoed en dat is het."

Zijn stijl aanpassen om verhalen rondom zijn persoon te voorkomen, is voor Depay geen optie. "Het verhaal komt er toch, of het nu waar is of niet. Ik kan mij daar niet zo druk om maken, want ik ben bezig met mijn carrière en bezig om een betere speler te worden."

"Iedereen moet zich fijn voelen in de dingen die hij doet. En genoeg mensen dragen een hoed, ik vind het heel overdreven. Mij raken jullie er echt niet mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl