Russische regering blijft ontkennen: geen bewijs

Russische minister: doping is een wereldwijd probleem

De Russische regering blijft ontkennen dat er directe bewijzen zijn voor grootschalig dopinggebruik door zijn atleten. Vitaly Moetko, de Russische minister van Sport, reageerde maandagavond op de conclusies uit het onderzoeksrapport van antidopingbureau WADA. Ook de woorvoerder van Poetin zegt dat er geen bewijs is.

"Er zijn geen ernstige, objectieve bewijzen tegen Rusland. Volgens sommige bronnen heeft de staat invloed op het antidopingbeleid, maar er is geen direct bewijs. En ondanks dat, lijken we toch schuldig."

De conclusies van de WADA-commissie bevatten geen verrassingen voor Rusland.

Vitaly Moetko, de Russische minister van Sport

Doping wereldwijd probleem

Volgens de onafhankelijke commissie is Rusland niet het enige land dat te maken heeft met deze vormen van bedrog. Dat benadrukt Moetko zelf ook: "Doping is niet het probleem van Rusland. Het is een wereldwijd probleem. Alle landen proberen dit kwaad te bestrijden en dat doen we in Rusland ook."

Uit het onderzoeksrapport van WADA blijkt dat de Russen zich op zeer grote schaal schuldig zouden hebben gemaakt aan bedrog, manipulatie en omkoping. "Het is niet de eerste beschuldiging tegen Rusland en tegen de Russische sport. De conclusies van de WADA-commissie bevatten geen verrassingen voor Rusland. Als er vragen zijn over onze dopinglaboratoria zullen wij alles grondig onderzoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl