Een trainingcentrum in Jordanie
NOS NieuwsAangepast

Amerikanen doodgeschoten in Jordanië

Het dodental van de schietpartij in Jordanië is opgelopen tot zes. Daarnaast zijn er nog eens zeven gewonden. Een Jordaanse politieman opende het vuur bij een trainingscentrum voor de politie in de buurt van de hoofdstad Amman. Volgens bronnen is de dader een politieofficier van 29 jaar.

Op de basis worden Iraakse en Palestijnse veiligheidstroepen getraind. De doden zijn twee Amerikanen en een Zuid-Afrikaan die als trainer werkten in Jordanië. Daarnaast zijn bij het incident twee Jordaniërs om het leven gekomen.

Nog eens twee Amerikanen, vier Jordaniërs en een Libanees liepen verwondingen op toen de dader om zich heen begon te schieten.

Amerikanen doodgeschoten in Jordanië

De schutter is door Jordaanse veiligheidstroepen doodgeschoten. Het is niet duidelijk wat zijn motief was.

De Amerikaanse president Obama heeft de aanslag scherp veroordeeld. Hij zei ook dat de VS nauw samenwerkt met Jordanië in het onderzoek naar de toedracht. Volgens Obama droeg de man een militair uniform toen hij de basis opkwam.

DynCorp

De particuliere beveiliger DynCorp International uit Amerika heeft bevestigd dat de mensen die op de Jordaanse basis zijn beschoten, werknemers waren van het bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl