Sven van Beek viert zijn goal tegen Ajax
NOS Voetbal

'Wilde even laten zien dat ik ook in ander doel kan scoren'

Na de eerste helft tegen Ajax zag het er goed uit voor Feyenoord. Een 1-0 voorsprong, een uitzinnige Sven van Beek, maar aan het einde van de rit moesten de Rotterdammers toch genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

"Ik ben niet tevreden, nee", zegt Van Beek. "Wij hebben de betere kansen gehad. Maar als de bal er niet in gaat, dan telt het niet."

Bij Ajax ging de bal er via een Feyenoord-been wel in, terwijl de Rotterdammers eigenlijk een ingooi hadden moeten krijgen. Dirk Kuijt: "Wat een klotegoal."

Van Beek ging na zijn goal helemaal uit zijn dak bij het juichen. "Dat komt uit mijn tenen. Ik ben hier opgegroeid en scoren in de Kuip geeft een goed gevoel. Ik wou ook even laten zien dat ik ook in een ander doel kan scoren."

Een week geleden was Van Beek nog de schlemiel met een eigen doelpunt bij ADO Den Haag (1-0).

Lege pijp

Ook trainer Van Bronckhorst baalde van het wedstrijdverloop. "We hebben een hoop kansen gehad in de eerste helft, de tweede helft wat minder. Ik ben teleurgesteld dat we het gat van drie punten niet hebben gedicht."

Na rust leek de pijp bij Feyenoord eerder leeg dan bij Ajax, dat zelfs nog een zware Europa League-wedstrijd in de benen had. "Dat hoor ik wel vaker, maar dat is geen excuus", aldus een geagiteerde Van Bronckhorst.

Van Bronckhorst: dat is geen excuus!

"Ons spel kost veel kracht. Als je het niet meer kan belopen, moet je de juiste momenten pakken. Dat gebeurde de tweede helft wat minder. Het seizoen is nog lang en we zijn volop in de race."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl