Kenny Tete en Eljero Elia hebben het met elkaar aan de stok

Enerverend gelijkspel bij Feyenoord-Ajax

De tweede Klassieker in anderhalve week tijd in De Kuip heeft geen winnaar opgeleverd. Dit keer speelden Feyenoord en Ajax met 1-1 gelijk. Wederom in een meeslepend duel.

Feyenoord slaagde er dus niet in zich weer naast koploper Ajax te nestelen. Het gat blijft drie punten. PSV staat daar, na de overwinning op FC Utrecht, nu tussen met twee punten achterstand op de Amsterdammers.

Eljero Elia mist een enorme kans

Feyenoord, dat Ajax vorige week in de beker versloeg, begon fel en heerste in het eerste kwartier. Het offensief leverde echter geen kansen op en Ajax wist zich langzaam aan de druk te ontworstelen.

Na een halfuur kregen beide ploegen hun eerste kans: Jasper Cillessen redde bekwaam bij een inzet van Eljero Elia en Daley Sinkgraven schoot naast.

Daarna trok Sven van Beek de hoofdrol naar zich toe. Hij maakte de 1-0 (na een uitstekende pass van Eric Botteghin en goed terugleggen van Dirk Kuijt) en voorkwam met een sliding de gelijkmaker van Riechedly Bazoer. Een week geleden was Van Beek nog de schlemiel met een eigen doelpunt bij ADO Den Haag (1-0).

Sven van Beek kan zijn geluk niet op na de 1-0
    Sven van Beek zet Feyenoord op 1-0
    Dirk Kuijt en Sven van Beek vieren de 1-0 met Het Legioen
    Rick Karsdorp en Daley Sinkgraven
    Eljero Elia en Kenny Tete hebben het met elkaar aan de stok

De tweede helft begon onvriendelijk met een opstootje tussen Elia en Kenny Tete en binnen een kwartier had scheidsrechter Bas Nijhuis al zeven spelers op de bon geslingerd.

Ajax had nu de overhand. Kenneth Vermeer tikte een vrije trap van Nemanja Gudelj over de lat en zag Joël Veltman over zijn doel koppen.

De keeper was kansloos toen een inzet van Davy Klaassen via de voet van Terence Kongolo in de verre hoek dwarrelde. Dat de bal even daarvoor over de zijlijn was geweest, ontging de arbitrage.

Davy Klaassen juicht samen met Nemanja Gudelj na zijn 1-1

Ajax joeg op de winst, maar tien minuten voor tijd was daar opeens een enorme kans voor invaller Colin Kazim-Richards; Cillessen stak net op tijd een handje uit. Ook bij een kopbal van Kuijt vlak voor tijd gaf hij geen krimp.

Daardoor bleef de tweede Klassieker in amper twee weken tijd zonder winnaar.