Ceo's lanceren platform voor 'een beter Nederland'

Philips-topman Van Houten, een van de initiatiefnemers van het initiatief NL2025 AFP

Op initiatief van een aantal topbestuurders in het bedrijfsleven wordt vandaag in Rotterdam het platform NL2025 gelanceerd. Het wil ideeën vergaren en mensen bijeenbrengen voor "een beter Nederland". 

Het idee werd eerder dit jaar bedacht bij het World Economic Forum in Davos, zegt Philips-topman Frans van Houten in Het Financieele Dagblad. "Waar het land baat bij heeft, is wat minder de tegenstellingen te benadrukken en de latente kracht in de bevolking te mobiliseren."

Ook onder anderen DSM-topman Feike Sijbesma, Dick Boer van Ahold en Rabobank-topman Wiebe Draijer zijn erbij betrokken. 

Vitale samenleving

Het initiatief telt tachtig leden; mensen uit het bedrijfsleven maar ook kopstukken uit de politiek, het onderwijs, de sport en de cultuursector, onder wie oud-premier Jan Peter Balkenende, oud-schaatser Erben Wennemars, rolstoeltennisser Esther Vergeer en directeur van de Hermitage Cathelijne Broers. 

De kerngebieden van het platform zijn onderwijs, duurzame groei en een vitale samenleving. Het wil openstaan voor ideeën en die met behulp van vrijwilligers verspreiden. Het is de bedoeling dat kleine initiatieven uitgroeien tot nationale projecten, eventueel met financiële ondersteuning.

"Als we de welvaart voor de toekomst willen behouden, moeten we nu in actie komen", zegt Philips-topman Van Houten in het FD. 

De leden van NL2025 presenteren zich vandaag op de Schoolleiders Top in Rotterdam.

STER Reclame