Dode bij schietpartij in Krommenie

Bij een schietpartij in een woonwijk in Krommenie is een dode gevallen. De politie trof rond 02.00 uur vannacht een levenloze man op straat aan. Even daarvoor had iemand bij het politiebureau gemeld dat er een schot was gehoord.

De politie zegt de identiteit van het slachtoffer te kennen. Volgens Het Parool gaat het om de Amsterdammer Eaneas L. Die werd verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Een van die twee betrof de moord op Stefan Eggermont, die hoogstwaarschijnlijk slachtoffer was van een persoonsverwisseling. De andere liquidatie was bij een dancefeest in het Scheepvaartmuseum in mei 2013, waarbij de crimineel Souhail Laachir werd doodgeschoten.

Er is ook buurtonderzoek gedaan, maar er zijn nog maar nauwelijks mensen gevonden die er wat van mee hebben gekregen, zegt een politiewoordvoerder. "Er werden wel mensen wakker, maar de meesten door het politielint dat door de wind klapperde."

In Amsterdam-Noord, niet ver van Krommenie, vonden agenten korte tijd later een brandende auto. Het is voor de politie nog niet duidelijk of er een verband is tussen die wagen en de schietpartij. De politie pakte vier mensen op, maar zij bleken niets met de autobrand te maken te hebben en zijn weer vrijgelaten.

De dode man lag op straat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl