Max Caldas
NOS Sport

Hockeyers met aangepaste selectie naar HWL

Het Nederlands hockeyteam reist met een aangepaste selectie naar de Hockey World League Final in India. Bondscoach Max Caldas is van plan een aantal spelers toernooi-ervaring te laten opdoen.

Roel Bovendeert, Jelle Galema, Rogier Hofman, Robbert Kemperman, Diede van Puffelen, Sam van der Ven, Bob de Voogd en Sander de Wijn maakten wel nog deel uit van de Oranjetrainingsgroep, maar zijn door Caldas buiten de definitieve selectie gelaten.

Goed beeld

"In deze periode ligt de nadruk minder op het team en meer op de individuele ontwikkeling van de spelers. Dit speelde een grote rol bij het samenstellen van deze selectie", legt Caldas uit in een persverklaring. "Van spelers als Hofman, Kemperman en De Wijn heb ik al een goed beeld. Zij speelden de afgelopen jaren alle toernooien."

"Jongens als Lars Balk en Bjorn Kellerman hebben zich goed ontwikkeld. Ik ben nieuwsgierig naar hoe zij gaan presteren tijdens een groot toernooi."

Progressie minder groot

"Voor Diede van Puffelen en Bob de Voogd geldt dat zij nog geblesseerd zijn. Roel Bovendeert is er een tijd uit geweest en nog op de weg terug. De progressie van Jelle Galema was minder groot dan we hadden gehoopt. Sam van der Ven is een goede keeper maar wij hebben nu eenmaal nog twee goede keepers in de selectie."

De Hockey World League Final begint voor Nederland op 27 november met de wedstrijd tegen Duitsland. Daarvoor speelt Oranje in eigen land nog twee oefenwedstrijden.

De volledig selectie:

Seve Van Ass, Pirmin Blaak,Jeroen Hertzberger, Hidde Turkstra (allen Rotterdam), Lars Balk,Constantijn Jonker, Bjorn Kellerman (allen Kampong), Billy Bakker, Valentin Verga, Mirko Pruyser (allen Amsterdam),Glenn Schuurman, Thierry Brinkman, Jaap Stockmann (allen Bloemendaal), Mink van der Weerden, Robert van der Horst, Sander Baart, Niek van der Schoot (allen Oranje Zwart) en Floris Van der Linden (HGC).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl