Karim Benzema wordt afgevierd door de politie
NOS Voetbal

Benzema officieel aangeklaagd vanwege sekstape Valbuena

De Franse spits Karim Benzema is officieel aangeklaagd in de sekstape-affaire rond mede-international Mathieu Valbuena. Hij zit nog steeds vast en wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan een poging tot chantage.

Benzema, die woensdag in hechtenis werd genomen, mag voorlopig geen contact hebben met Valbuena en staat nu onder juridische controle. Dat betekent dat de 27-jarige aanvaller van Real Madrid niet mag gaan en staan waar hij wil.

Karim Benzema op de achterbank van een politiewagen

De Franse nieuwszender BFM TV meldde vanmorgen dat Benzema tijdens zijn verhoor bekend zou hebben een rol te spelen bij het afpersen van Valbuena. Volgens zijn advocaat Sylvain Cormier is dat "absoluut niet waar".

Toch zou Benzema ook hebben laten weten dat de 'echte afpersers' hem via een vriend hadden benaderd om ervoor te zorgen dat de 31-jarige middenvelder van Olympique Lyon de gevraagde 150.000 euro gaat betalen in ruil voor zijn sekstape.

Volgens Benzema heeft hij tijdens de laatste interlandperiode bij een training van het Franse elftal aan Valbuena het "goedbedoelde advies" gegeven om het geld over te maken. Dan zou hij er tenminste vanaf zijn. Valbuena beweert echter dat hij onder druk is gezet.

Deschamps: laat justitie z'n werk doen
Mathieu Valbuena en Karim Benzema

De vriend waar Benzema het over had, is ook gearresteerd. Er zitten drie hoofdverdachten vast in deze zaak. Vorige maand werd Djibril Cissé ook al opgepakt in verband met deze zaak, maar hij hoefde niet voor een rechter te verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl