Toeristen op het strand van Sharm-el-Sheikh
NOS Nieuws

'Snelle evacuatie Nederlanders Sharm-el-Sheikh niet nodig'

Nederlanders die vakantie vieren in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh hoeven niet teruggehaald te worden naar Nederland. Volgens verschillende reisorganisaties is het daar veilig genoeg.

Reisorganisatie TUI, die ongeveer 200 Nederlanders in Sharm-el-Sheikh heeft zitten, zegt dat er geen reden is om mensen terug te halen. Voorlopig wacht het bedrijf op het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook reisbrancheorganisatie ANVR en andere reisorganisaties wachten af of er een negatief reisadvies komt.

'In de resorts is geen aanleiding om geen vakantie te vieren'

20.000 Britten vast

De Britse regering heeft alle vluchten tussen de Egyptische badplaats en het Verenigd Koninkrijk geschrapt. Daardoor zitten zo'n 20.000 Britten daar vast. Aanleiding is de crash van een Russisch passagiersvliegtuig in de Sinaï, waarbij zaterdag alle 224 inzittenden omkwamen.

De Britse regering heeft aanwijzingen dat het Russische toestel een bom aan boord had. Momenteel controleren de Britten de veiligheid op het vliegveld van Sharm-el-Sheikh. Tot die tijd blijven toestellen aan de grond.

Zondag zullen de eerste Nederlandse vluchten naar de badplaats vertrekken. Vooralsnog gaan de reisorganisaties ervan uit dat die vluchten doorgaan. Voor een vervroegde evacuatie zien zij voorlopig geen noodzaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl