Hiddink dacht dat Oranje het EK nog zou halen

tijd van publicatie
EPA

Zijn zomer was moeilijk, maar inmiddels heeft Guus Hiddink de draad weer opgepakt. Zijn vertrek bij het Nederlands elftal na een dramatische kwalificatiereeks met Oranje voor het EK viel hem zwaar.

De voormalige bondscoach had er in de zomer echter nog wel vertrouwen in dat het Nederlands elftal onder leiding van Danny Blind het eindtoernooi zou halen.

"Ik heb een moeilijke zomer gehad", blikt Hiddink voor het eerst terug op zijn vertrek als bondscoach bij het Nederlands elftal in juni. "Ik vond het een moeilijke periode, moet ik eerlijk zeggen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hiddink had plaatsing voor EK nog verwacht

Hiddink had na zijn afscheid nog wel vertrouwen in een succesvolle EK-campagne. "Ik had het nog wel verwacht", zegt hij. "We zaten er nog dichtbij na een heel moeilijke fase in het begin."

Teleurstelling

Zijn opvolger Danny Blind kreeg Oranje, net als zijn voorganger, echter ook niet aan de praat. Nederland verloor drie van de vier EK-kwalificatieduels onder leiding van de nieuwe bondscoach en greep naast het EK-toernooi.

"Heel teleurstellend, voor iedereen die heel direct betrokken is bij het Nederlands elftal. Helaas is het in de laatste periode niet gelukt."

Of het met hem aan roer wel goed gekomen was, liet Hiddink in het midden. "Dat kun je nooit zeggen in het voetbal."

Guus Hiddink en zijn opvolger Danny Blind Pro Shots

Oranje staat voor een nieuwe periode, snapt ook Hiddink. "We hebben een nieuwe fase nu. We zitten in een periode van schoonmaken en moeten kijken of we iets nieuws kunnen bedenken. Je moet uiteindelijk toch weer met een glimlach naar voren."

Terug als coach

Hiddink sluit niet uit dat hij weer als coach aan de slag zal gaan. "Ik vind het voetbal nog heel leuk en aantrekkelijk. Zolang je de frisheid hebt, moet je niet definitief nee zeggen."

STER Reclame