Egyptische onderzoekers bij een wrakstuk van het Russische toestel AFP

Britten houden vliegtuigen Sharm-el-Sheikh aan de grond

tijd van publicatie

Er vliegen vanavond geen Britse vliegtuigen vanuit de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. De Britten willen eerst een veiligheidscheck uitvoeren op het vliegveld. Voordat een team van experts dat heeft gedaan, stijgen de vliegtuigen niet op. Naar verwachting wordt het onderzoek vanavond al afgerond.

Het is volgens premier Cameron een voorzorgsmaatregel, omdat de Britse regering er rekening mee houdt dat een bomaanslag de oorzaak was van de ramp van zaterdag met een Russische Airbus in de Sinaï-woestijn. Het staat voor Londen nog niet vast dat het vliegtuig is neergehaald. 

Zwarte doos

Egypte onderzoekt de zwarte dozen van het gecrashte toestel. Dat is lastig, omdat een van de dozen beschadigd is. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen rond het onderzoek dat waarschijnlijk een explosie de ramp heeft veroorzaakt. Het is nog niet duidelijk of de ontploffing tot stand kwam door brandstof van het vliegtuig of door een bom. 

Bij de crash kwamen alle 224 inzittenden van de Airbus om het leven, voor het overgrote deel Russische toeristen die op weg waren naar huis.

STER Reclame