NOS Nieuws

Geuren en muziek op Rotterdamse metrostations

Natuurgeluiden, klassieke muziek of juist uptempo: afhankelijk van het moment van de dag wordt de metroreiziger in Rotterdam sinds vandaag getrakteerd op muziek. Ook hebben enkele stations voortaan aangepast licht en een eigen, subtiele geur.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt volgens het vervoersbedrijf RET dat muziek, geur en licht een positieve uitwerking hebben op de beleving van een station. Reizigers vinden het dan schoner, frisser en sfeervoller. Bovendien voelen ze zich prettiger en ervaren ze de wachttijd als korter.

Eerste vervoersbedrijf

De RET is het eerste vervoersbedrijf in Nederland dat hiermee begint. De geur is speciaal ontwikkeld door geurspecialisten. De opdracht was een subtiele, natuurlijke geur die bijdraagt aan een positieve beleving. En daar zorgen volgens de RET nu onder meer citrus en groene natuurtonen voor.

De muziek is sinds vandaag te horen op acht stations: Rotterdam Centraal, Beurs, Blaak, Wilhelminaplein, Blijdorp, Eendrachtsplein, Zuidplein en Ambachtsland. Op zes daarvan is ook de citrusgeur al aanwezig. De komende maanden krijgen ook andere stations het "belevingspakket".

Muziek op Rotterdamse metrostations

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl