Popcorn Time
NOS Nieuws

Popcorn Time op zwart na uitspraak rechters

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Popcorn Time, een illegale dienst om films te bekijken, is vorige maand uit de lucht gehaald. Dat heeft de organisatie die in Amerika de verkoop van films en tv-series promoot, de MPAA, voor elkaar gekregen.

De MPAA heeft via rechters in Canada (uitspraak) en Nieuw-Zeeland bewerkstelligd dat de twee belangrijkste sites achter het programma, popcorntime.io en yts.to op zwart zijn gegaan, schrijft The New York Times.

Via popcorntime.io was het programma te downloaden. Yts.to was een van de belangrijkste leveranciers van het programma en zorgde ervoor dat mensen de films en tv-series konden zien.

Popcorntime.io is sinds eind oktober offline

Eind oktober kwamen er al berichten dat het moeilijk of onmogelijk was om via Popcorn Time films te kijken. Het .io-domein was offline, waardoor het voor gebruikers niet mogelijk was om het programma te downloaden. Ook bleek de link naar de films en series niet meer te werken.

Illegaal gratis alternatief

Popcorn Time was de afgelopen maanden een populair, maar illegaal alternatief voor bijvoorbeeld Netflix. Het bood mensen de mogelijkheid om gratis films en series te kijken. Organisaties die opkomen voor auteursrechten proberen het platform offline te halen omdat er niets wordt betaald voor de series en films.

Met de uitspraak van de rechters dat de "stroom moet worden geblokkeerd" lijkt er definitief een einde te komen aan het bestaan van Popcorn Time. Al is dat nooit helemaal zeker. In 2014 leek Popcorn Time ook definitief offline te zijn, maar werd later toch weer online gezet door andere ontwikkelaars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl