Rechter stelt Oad-familie in het ongelijk

ANP

De rechtbank heeft een eis van de failliete reisorganisatie Oad tegen de Rabobank afgewezen. Het familiebedrijf vindt dat de bank verantwoordelijk is voor het bankroet en wil daarom 80 miljoen euro van de Rabobank. Maar die vordering is afgewezen.

Het bedrag van de vordering komt volgens de Oad-familie overeen met de waarde van de aandelen van het bedrijf. De familie gaat in hoger beroep.

Laf

De rechter heeft de zaak niet inhoudelijk behandeld, maar geconcludeerd dat de claim niet kan worden ingediend door aandeelhouders, maar alleen door de curator. 

"De rechtbank zegt gewoon: u bent de verkeerde afzender", zegt woordvoerder Jan Driessen namens Oad-familie Ter Haar. "Dat is een beetje laf, want ze schuiven de hete aardappel nu gewoon door."  

1600 banen

In 2013 ging Oad failliet, nadat de Rabobank strengere financiële eisen had gesteld. De reisorganisatie kon daar niet aan voldoen en vroeg zelf faillissement aan. 

Door het bankroet verloren 1600 medewerkers hun baan. Zakenrelaties en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) leden een strop van 100 miljoen euro. 

STER Reclame