NOS
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Doodrijder Chaam moet twee jaar de cel in

De man uit Schoonhoven die in oktober 2013 twee vrouwen uit Chaam doodreed moet twee jaar de gevangenis in. Ook moet hij zijn rijbewijs voor drie jaar inleveren. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald, meldt Omroep Brabant.

Het ongeluk gebeurde voor een café. De bestuurder botste tegen de auto van de vrouwen die vervolgens in brand vloog. Hij had te veel gedronken en reed te hard.

De rechter rekent het de man aan dat hij onvoorzichtig heeft gehandeld. Justitie eiste twee weken geleden drie jaar cel tegen hem. De officier wilde dat hij zijn rijbewijs voor vier jaar in zou leveren. De rechter was minder streng in zijn vonnis omdat de bestuurder zich het ongeluk de rest van zijn leven zal blijven herinneren.

Veelbesproken

Het ongeluk in Chaam was veelbesproken. De moeder van een van de overleden vrouwen was op dat moment aan het werk bij de brandweer en bluste zelf de auto waar haar dochter in bleek te zitten.

Ook ontstond er commotie omdat de bestuurder tijdens het proces zijn rijbewijs tijdelijk terugkreeg van de rechtbank. Zijn vrouw was terminaal ziek en daardoor had hij het rijbewijs nodig.

Advertentie via Ster.nl