ANP
NOS Nieuws

Koning praat in Brussel over vluchtelingencrisis

  • Joris van Poppel

    Correspondent België

  • Joris van Poppel

    Correspondent België

Koning Willem-Alexander heeft bij zijn bezoek aan Brussel onder andere gesproken over de vluchtelingencrisis. De koning ging in Brussel langs bij de belangrijkste Europese instellingen.

Hij sprak in Brussel met drie voorzitters. Eerst ging de koning langs bij Juncker van de Europese Commissie en Schulz van het Europees Parlement. Hij rondde zijn bezoek af bij Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad.

Willem-Alexander bezoekt EU

Koningin Máxima reisde niet af naar Brussel. Zij pakt haar werkzaamheden na haar ziekte morgen weer op. "Het is ontzettend jammer dat ze er niet bij kon zijn", zegt minister van Buitenlandse Zaken Koenders, die de koning in Brussel vergezelde. "De koning heeft haar zeker gemist, wij allemaal."

Voorzitterschap

Het bezoek van de koning was ter voorbereiding van het Nederlandse voorzitterschap van de EU, de eerste helft van volgend jaar. Willem-Alexander zal dan een toespraak houden in het Europees Parlement. "De koning vindt het belangrijk goed ingelicht te zijn", zegt Koenders. "Het voorzitterschap is voor Nederland een belangrijke taak."

Voorafgaand aan het bezoek zei de koning dat hij ernaar uitkeek. "Het is fantastisch om in Brussel te zijn en om bij deze gelegenheid de Europese instellingen te bezoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl