AFP

Uit de zwarte doos met cockpitgesprekken van het Russische vliegtuig dat zaterdag neerstortte in de Sinaï, blijkt dat de piloten niet zagen aankomen dat er iets mis zou gaan. Dat melden Russische media. Eerder zei een Egyptische minister al dat de piloten geen noodsignaal hadden uitgezonden voor de crash.

Het Russische persbureau Interfax zegt een transcriptie van de geluidsopnames te hebben ingezien. Daaruit zou blijken dat de piloten voor het ongeluk gewoon met elkaar in gesprek waren. Een anonieme bron van Interfax zegt wel dat er vlak voor het toestel van de radar verdween "ongebruikelijke geluiden" te horen waren. Meer informatie geeft Interfax niet.

Er zijn nog geen bronnen die het bericht van Interfax bevestigen. De officiële onderzoekers hebben nog geen resultaten bekendgemaakt.

Overhaaste conclusies

De Egyptische president Sisi heeft opnieuw tegengesproken dat Islamitische Staat het vliegtuig heeft neergehaald. In een interview met de Britse omroep BBC doet hij de claims van de terreurorganisatie af als propaganda. 

President ziet claims van IS als propaganda

In het vraaggesprek waarschuwt Sisi voor het trekken van overhaaste conclusies. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat de crash heeft veroorzaakt", zegt hij.

Bij het vliegtuigongeluk kwamen alle 224 inzittenden om het leven.

STER reclame