ANP
NOS Nieuws

Hermans (VVD) stopt als senator na uitspraak rechter

Fractievoorzitter Loek Hermans van de VVD in de Eerste Kamer treedt af als senator. Aanleiding is het vonnis van de rechter vandaag dat zorginstelling Meavita failliet is gegaan door wanbeleid van de top.

Hermans was voorzitter van de raad van commissarissen van Meavita. Volgens ingewijden is er geen druk op Hermans uitgeoefend om te vertrekken uit de senaat. "Het is zijn eigen besluit."

Fusie

In een verklaring schrijft Hermans: "Ik voel mij verantwoordelijk voor de situatie waarin Meavita terecht is gekomen. De aandacht richt zich zodanig op mijn persoon dat het niet langer mogelijk is om mijn taken als senator uit te oefenen."

Thuiszorgorganisatie Meavita ging in 2009, twee jaar nadat het was ontstaan uit een fusie, failliet. Volgens de rechters van de ondernemingskamer heeft Hermans andere commissarissen ten onrechte niet volledig geïnformeerd over de problemen bij het bedrijf en het functioneren van de bestuursvoorzitter.

Loek Hermans zat sinds 2007 in de Eerste Kamer, sinds 2011 was hij fractievoorzitter van de VVD. In het verleden was hij onder meer Tweede Kamerlid, minister van Onderwijs, commissaris van de koningin in Friesland en voorzitter van de werkgeversorganisatie MKB-Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl