Robin van Persie
NOS Voetbal

Blind passeert Van Persie voor oefenduels Oranje

Danny Blind doet voorlopig geen beroep op Robin van Persie. Dat meldde de bondscoach tijdens de bekendmaking van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Wales en Duitsland.

"Ik vind hem niet goed spelen en hij oogt niet scherp en fris", verklaart Blind zijn keuze. Hij beseft tevens dat Van Persie bij een eventuele kwalificatie voor het WK 2018 bijna 35 jaar is. "Dus dan wil ik op die plek andere spelers zien, omdat ik naar de toekomst moet kijken."

Niet definitief

De bondscoach benadrukt dat het niet om een definitief afscheid van Van Persie gaat. Ook de wisselende fitheid van de aanvaller, die bij Oranje met vijftig doelpunten topscorer aller tijden is, speelde voor Blind een rol.

De 32-jarige Van Persie speelde tot nu toe 101 interlands en maakte sinds 2006 vijf eindtoernooien mee met Oranje. Tijdens het bronzen WK van 2014 in Brazilië was de Rotterdammer de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Debuut Vejinovic, Kuijt zegt 'nee'

Feyenoorder Marko Vejinovic maakt zijn debuut in de voorselectie van Oranje. De nog niet (geheel) fitte Memphis Depay en Riechedly Bazoer ontbreken in de selectie.

Blind geeft verder toe dat hij tevergeefs Dirk Kuijt heeft gepolst voor een rentree tijdens de laatste twee EK-kwalificatieduels van Oranje. Volgens Blind had de Feyenoorder alleen oren naar een terugkeer als hem een basisplaats werd gegarandeerd.

Uitwedstrijden

Nederland speelt op vrijdag 13 november in Cardiff het uitduel met Wales en gaat vier dagen later op bezoek in Hannover voor de wedstrijd tegen Duitsland. Beide tegenstanders zijn, anders dan Oranje, volgend jaar van de partij bij het EK in Frankrijk.

Doel

SpelerClub
Jasper CillessenAjax
Maarten StekelenburgSouthampton
Kenneth VermeerFeyenoord
Jeroen ZoetPSV

Verdediging

SpelerClub
Virgil van DijkSouthampton
Daley BlindManchester United
Daryl JanmaatNewcastle United
Terence KongoloFeyenoord
Jeffrey BrumaPSV
Karim RekikOlympique Marseille
Jairo RiedewaldAjax
Kenny TeteAjax
Joël VeltmanAjax

Middenveld

SpelerClub
Jordy ClasieSouthampton
Vurnon AnitaNewcastle United
Davy KlaassenAjax
Wesley SneijderGalatasaray
Marko VejinovicFeyenoord
Georginio WijnaldumNewcastle United

Aanval

SpelerClub
Bas DostVfL Wolfsburg
Eljero EliaFeyenoord
Anwar El GhaziAjax
Klaas-Jan HuntelaarSchalke 04
Luuk de JongPSV
Quincy PromesSpartak Moskou
Arjen RobbenBayern München

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl