Prinses Mabel en schoolkinderen bij de première
NOS Nieuws

Prinses Mabel en kinderen kijken naar Malala-documentaire

In Hilversum is vanavond in aanwezigheid van tal van prominenten He Named me Malala in première gegaan. De film vertelt in documentaire-vorm het levensverhaal van de nu 18-jarige kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai.

Onder de aanwezigen was prinses Mabel. Zij is bestuurslid van het Malala Fund. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken en oud-Eurocommissaris Neelie Kroes waren in het Filmtheater in Hilversum aanwezig, net als zes schoolklassen met in totaal 120 kinderen. Zij keken samen naar de film en spraken er na afloop over.

Nobelprijs

De Pakistaanse Malala Yousafzai werd wereldberoemd toen er in 2012 een aanslag op haar leven werd gepleegd. Malala was toen 15 en werd door een talibanstrijder in het hoofd geschoten. Ze overleefde de aanslag ternauwernood, maar herstelde goed en zette haar strijd daarna voort.

Ze kreeg wereldwijd erkenning en ontving tal van prijzen. Vorig jaar kreeg ze als jongste winnaar in de geschiedenis de Nobelprijs voor de Vrede.

De anderhalf uur durende documentaire He Named me Malala is gemaakt door regisseur Davis Gugenheim. Hij regisseerde eerder An Inconvenient Truth naar het boek van Al Gore over klimaatverandering.

He Named me Malala is vanaf donderdag in 17 bioscopen en filmtheaters te zien.

Malala bij een conferentie in Noorwegen afgelopen zomer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl