Anthony Limbombe zet NEC op een 1-0 voorsprong bij AZ
NOS Voetbal

NEC pakt zege in Alkmaarse mist

In een mistig Alkmaar heeft NEC een tik uitgedeeld aan AZ. Het meeste balbezit was voor AZ, maar de meeste goals werden gemaakt door NEC: 2-4.

Na drie fraaie treffers stond bij rust de stand 1-2 op het bord. Uit een vrije trap knalde Anthony Limbombe tegen de verhouding in de 0-1 binnen. Markus Henriksen maakte met een gekruld schot gelijk en even later was Christian Santos met een fraaie volley goed voor de 1-2.

Lucas Woudenberg viert zijn goal bij AZ

De 1-3 van Lucas Woudenberg, kort na rust, kwam na een (ook al) mooie combinatie. Bij de zoveelste counter schoot Limbombe de 1-4 tussen de benen van Coutinho door, waarna Henriksen met een kopbal uit de rebound weer leven in het duel blies.

Mounir El Hamdaoui was ten tijde van de laatste goal al vervangen door Alireza Jahanbakhsh. El Hamdaoui, die sinds 24 april 2011 niet meer in de eredivisie had gespeeld, kon zijn rentree niet opluisteren met een doelpunt. Ook met vers bloed binnen de lijnen kon AZ de vijfde nederlaag van het seizoen niet voorkomen. NEC steeg dankzij de zege naar de zesde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl