Kohei Uchimura
NOS Sport

Uchimura neemt wereldtitel over van Zonderland

Kohei Uchimura heeft bij de WK turnen in het Schotse Glasgow de wereldtitel op rek veroverd. Dankzij een vlekkeloos optreden kroonde de Japanse vedette zich tot opvolger van Epke Zonderland, de nummer 31 van de kwalificatie.

De 26-jarige Uchimura werd eerder deze week voor de zesde keer wereldkampioen op de meerkamp en had ook al eens goud gepakt op vloer en brug. Op rek ontbrak de hoofdprijs nog: zesde in 2009, derde Japanner (geen finale) in 2010, brons in 2011 en 2013 en zilver in 2014.

In Glasgow hield hij met 15,833 punten de Amerikaan Danell Leyva (15,700) en de jonge Cubaanse WK-surprise Manrique Larduet (15,600) achter zich.

Uchimura onttroont Zonderland als wereldkampioen

Zonderland had zich niet voor de finale geplaatst, maar zat wel goed met zijn voorspelling.

"Fabian Hambüchen heeft de meeste ervaring, maar hij heeft wel last van een griepje. Danell Leyva is heel stabiel en heeft een goede oefening, maar ik voorspel goud voor Kohei Uchimura. Hij heeft uiteindelijk de beste uitvoering."

Zonderland: ik voorspel goud voor Uchimura

Hao turnt naar WK-goud op brug

You Hao veroverde de wereldtitel op brug. De 23-jarige Chinees turnde een geweldige oefening, die beloond werd met 16,216 punten. Titelverdediger Oleg Vernjajev (die ook drie keer Europees kampioen werd op dit toestel) moest met 16,066 genoegen nemen met het zilver.

You werd in 2013 vierde op brug, won een jaar later brons op ringen en veroverde zaterdag zilver op ringen. Een dag later boekte hij zijn grootste overwinning. De finale was van een ongekend hoog niveau.

You,Vernjajev, Oleg Stepko en Deng Shudi turnden allen een oefening met een uitgangswaarde van 7 of meer. De oefening van You (D-waarde 7,300) was het moeilijkst en dat leverde goud op.

Hao turnt naar WK-goud op brug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl