Giovanni van Bronckhorst
NOS Voetbal

Van Bronckhorst zag geen wil om te winnen

De feestvreugde was groot afgelopen woensdag in De Kuip: Feyenoord had Ajax uit de beker gestoten. Vier dagen later was er echter weinig niet meer terug te zien van de felheid die de Rotterdammers tegen hun aartsrivalen aan de dag hadden gelegd. Tot teleurstelling van trainer Giovanni van Bronckhorst. Het kostte de titelkandidaat, die met 1-0 verloor, drie kostbare punten.

Dat een eigen doelpunt het lot van zijn ploeg bezegelde, was zuur, maar deed er eigenlijk niet toe voor Van Bronckhorst. "Soms win je een wedstrijd zo en soms verlies je 'm", verwees hij en passant naar het gelukje dat Feyenoord had tegen Ajax. "Maar als je de wedstrijd terugkijkt en ziet hoe wij hier gespeeld hebben, dan verdien je ook niet om te winnen."

Van Bronckhorst: ondergrens lager dan ik had gedacht

"Ik zag geen team dat wilde winnen. Zo'n wedstrijd tegen ADO is net zo belangrijk als die tegen Ajax, misschien wel belangrijker. Je weet dat ADO in een situatie zit dat ze móeten en dat er bij hen veel druk op staat. Maar dan moet je wel zelf je niveau halen. En daar zijn we ver onder gebleven vandaag."

"In de top spelen spelen betekent ook met druk omgaan en er op de momenten dat je er moet staan er ook echt staan. En dat hebben we vandaag niet gedaan. De ondergrens lag veel lager dan ik had verwacht. We zaten niet in het potje en dat kwam door onszelf: te laag tempo, veel fouten."

Mispeer

Voor Sven van Beek waren de druiven extra zuur. Met zijn mispeer in de 69ste minuut bezegelde de verdediger het lot van zijn ploeg. "Het was mijn fout", kon hij wel onder het gras kruipen van boosheid en schaamte.

Voor de uitslag was zijn onfortuinlijke actie beslissend, maar er was meer aan de hand natuurlijk. "We speelden niet goed als team, we creëerden heel weinig. Wij kunnen sowieso niet op 80% opereren, want dan gaat het niet goed. Wij waren niet scherp genoeg. We speelden woensdag een mooie wedstrijd, maar daar heb je nu niks aan."

Van Beek: wij kunnen niet op 80% opereren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl