Davy Pröpper zet PSV op 1-0 in het duel met De Graafschap

PSV ontsnapt in doelpuntenfestijn

PSV heeft op zeer moeizame wijze drie punten gepakt bij De Graafschap. De ploeg van Phillip Cocu verspeelde in Doetinchem een 3-0 voorsprong, maar haalde na een aantal hachelijke momenten in de slotfase alsnog opgelucht adem: 6-3.

Graafschap-speler Robin Pröpper hielp PSV aan een vliegende start door in de derde minuut een voorzet verkeerd te taxeren. Uitgerekend zijn oudere broer Davy profiteerde. Na de rake vrije trap van Andrés Guardado en de 0-3 van opnieuw Pröpper na defensief geklungel leek PSV de buit na een half uur al binnen te hebben. Jürgen Locadia trof bovendien nog de paal.

De dizzy gespeelde thuisploeg kwam kort voor rust echter plots op 1-3 dankzij Andrew Driver en dat leidde tot een herboren De Graafschap dat zich knap naar 3-3 vocht. Eerst kopte Alexander Bannink de bal in de rebound achter Jeroen Zoet, die in de 64ste minuut de rekening van een slechte uittrap gepresenteerd kreeg, toen Nathan Kabasele de verrassende 3-3 in het doel liep.

Flipperkastvoetbal

Ook na de 3-4 van Luuk de Jong, die luttele minuten na de gelijkmaker met een knappe spitsenactie PSV weer aan de leiding bracht, bleef de hekkensluiter geloven in een stunt. PSV ontsprong de dans in een minuutje flipperkastvoetbal met drie Doetinchemse kansen op rij. Ook bij de inzet van verdediger Joshua Brenet, die bijna zijn eigen keeper verschalkte, kwam de gasten met de schrik vrij.

Uiteindelijk brachten Luciano Narsingh en invaller Gastón Pereiro het verschil toch weer op drie treffers in Eindhovens voordeel en wacht De Graafschap nu al elf wedstrijden op de eerste zege in deze competitie.

'Dit mag ons niet overkomen'

PSV-coach Phillip Cocu was ondanks de overwinning enorm ontevreden over zijn ploeg. "De eerste helft speelden we geweldig. Van alle kanten was dat goed." Na de rust gaat het volgens Cocu op alle vlakken fout. "Het contrast tussen de beide helften is enorm. Dit mag ons gewoon niet overkomen. Daar ben ik wel heel erg teleurgesteld over."

Ook bij zijn aanvoerder Luuk de Jong stond het gezicht op onweer. "In de tweede helft falen we als team. Wij moeten teams helemaal kapot kunnen spelen als we 3-0 voor staan. Ze dan tot 3-3 laten terugkomen, is schandalig."