AFP
NOS Nieuws

Ruim zestig doden door aanvallen in Syrië

In Syrië zijn in de provincie Aleppo het afgelopen etmaal zeker 64 doden gevallen door aanvallen van het Syrische leger en de Russische luchtmacht. Onder de slachtoffers zijn ten minste 28 kinderen, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De aanvallen waren in de stad Aleppo en een aantal andere plaatsen in de provincie, die in handen zijn van tegenstanders van het regime.

Ten zuiden van de stad Aleppo zijn Syrische grondtroepen met steun van Russische gevechtsvliegtuigen twee weken geleden een offensief begonnen tegen rebellen. Sindsdien zijn vele duizenden mensen het gebied ontvlucht.

AFP
Medici halen een jongen onder het puin vandaan na een luchtaanval in Aleppo

Het aantal doden door een andere aanval, op een dorp bij de hoofdstad Damascus, is opgelopen van ruim veertig naar zeker zeventig. Gisteren vuurde de Syrische luchtmacht twaalf raketten af op een markt in Douma.

Volgens de regering zitten er terroristen in het dorp, die aanvallen uitvoeren op regeringsdoelwitten. Het Syrische regime gebruikt de term terroristen om zijn tegenstanders in de oorlog aan te duiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl