NOS Schaatsen

Michel Mulder: dit komt keihard aan

Michel Mulder: dit komt keihard aan

Michel Mulder kwam bij de KNSB Cup in Enschede op de 500 meter niet verder dan de zevende plaats. En dus ontbreekt de olympisch kampioen bij de eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen. De teleurstelling bij Mulder is groot.

"Ik had niet het beste voorseizoen, maar het ging steeds iets beter. Ik had er eigenlijk best wel vertrouwen in vandaag. Dit komt keihard aan", aldus een ontgoochelde Mulder.

"Ik rijd niet eens slecht, ik rijd mijn beste twee tijden van het jaar. Maar dat is in Nederland dus niet genoeg om naar de World Cup te gaan. Ik vind dat ik daar ook hoor, alleen ik blijf nu gewoon thuis."

Rug tegen de muur

Na de eerste 500 meter stond Mulder met zijn tijd van 35,31 nog keurig derde. Maar in de tweede omloop gingen vier schaatsers sneller, terwijl Mulder zichzelf niet verbeterde.

"Complimenten voor de jongens die er allemaal onderdoor gingen", aldus Mulder. "Ik wist bij de start waar ik aan toe was. Ik presteer meestal op mijn best als ik met mijn rug tegen de muur sta. En dat stond ik nu echt. Alleen ik kon het niet afmaken nu."

Aan de slag

Mulder kan zich op de 1.000 meter nog wel voor de wereldbeker plaatsen. Maar hij is ook vastbesloten om zich later dit seizoen nog op de 500 meter te revancheren. "Ik ga nu aan de slag. Ik moet zorgen dat ik veel beter word dan dat ik nu ben. Ik moet twee stappen omhoog om weer de beste te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl