Agenten nemen het lichaam gevonden in de volkstuinen mee
NOS NieuwsAangepast

Verdachte moord Mohamed bekent tweede kindermoord

De Duitser die wordt verdacht van de moord op de 4-jarige vluchtelingenjongen Mohamed heeft een tweede moord bekend. Tijdens zijn verhoor vertelde hij dat hij ook een jongen van 6 jaar om het leven heeft gebracht.

De politie heeft een lichaam gevonden in een volkstuin in Luckenwalde ten zuiden van Berlijn. Volgens de Berliner Zeitung is het waarschijnlijk de jongen omdat de verdachte heeft gezegd dat hij Elias daar heeft begraven. Hij zou daar een landje hebben.

Elias, verdween in juli uit Potsdam, vlak bij Berlijn. Daar woonde hij met zijn ouders. Wat er precies met hem is gebeurd, is nog niet bekend.

Opsporingsposters op een muur in Berlijn

De Duitser van 32 bekende gisteren dat hij Mohamed begin deze maand heeft ontvoerd uit het registratiecentrum voor vluchtelingen in Berlijn en dat hij hem heeft vermoord. Het lichaam van de jongen lag in de kofferbak van zijn auto.

De man werd opgepakt na een tip van zijn moeder, die hem had herkend op camerabeelden. De Duitse autoriteiten hebben geen aanwijzingen voor vreemdelingenhaat als motief. Volgens de Berliner Zeitung heeft de man Mohamed misbruikt en daarna vermoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl