NOS Nieuws

Dijsselbloem: ik had Kamer beter kunnen informeren

Minister Dijsselbloem erkent dat hij de Kamer meer informatie had kunnen geven over de opbrengsten van de eventuele verkoop van Fyra-treinen. Dat zei hij voor aanvang van de wekelijkse Ministerraad.

De parlementaire enquêtecommissie concludeerde eerder deze week dat achtereenvolgende kabinetten de Tweede Kamer in de loop van de jaren verscheidene keren "ontijdig, onvolledig of onjuist" geïnformeerd hebben over de hoge snelheidsverbinding tussen Amsterdam en Brussel.

De commissie concludeerde dat minister Dijsselbloem de Kamer onvolledig geïnformeerd heeft over de financiële aspecten van een schikking tussen NS en Fyra-bouwer AnsaldoBreda.

ik erken dat er meer over te zeggen was geweest

Minister Dijsselbloem van Financiën

Volgens Dijsselbloem is de informatie die hij de Kamer gaf wel juist en tijdig geweest, maar was er meer te zeggen geweest over de opbrengsten van de eventuele verkoop van afgekeurde treinen. "Als de treinen verkocht zouden worden, zou een deel, ik meen 22 miljoen euro, terug zijn gegaan naar de NS. Maar het gaat om een juridische schikking tussen twee bedrijven en daar zitten vele lagen onder. Als de Kamer voortaan alles wil hebben, ik vind het prima."

Dijsselbloem: info had beter gekund

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl