ANP

Sharon Dijksma maakt een grote kans om opvolger te worden van Wilma Mansveld als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Dijksma is "een bestuurlijk zwaargewicht met veel Haagse ervaring" en "inhoudelijk sterk", zeggen Haagse bronnen tegen de NOS.

"Ze is de uitgelezen kandidaat die het meeste kans maakt vanwege haar bestuurlijke ervaring", aldus NOS-verslaggever Ron Fresen. "Ze kent de dossiers goed."

De 44-jarige PvdA'er Dijksma is nu staatssecretaris van Economische Zaken en in het vierde kabinet-Balkenende was ze staatssecretaris van Onderwijs. Als PvdA-Kamerlid voerde ze lang het woord over verkeer en waterstaat. Ook was ze voorzitter van een parlementaire onderzoekscommissie naar de HSL-Zuid.

De PvdA wil de naam van Dijksma nog niet bevestigen. "Samsom wil er nog over nadenken", hoorde Ron Fresen. De woordvoerder van Samsom wil ook geen termijn noemen van de benoeming van de opvolger. Op dit moment is Dijksma met koning Willem-Alexander op staatsbezoek in China. 

Het PvdA-Kamerlid Martijn van Dam wordt genoemd als de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Ook de naam van het Kamerlid Roos Vermeij zingt rond. 

STER reclame