Haven van Shanghai
NOS Nieuws

Rotterdam gaat Shanghai helpen bij veiligheid in haven

Rotterdam gaat Shanghai helpen om de veiligheid in de haven te vergroten. Burgemeester Aboutaleb, die vanwege het staatsbezoek in Shanghai is, zegt dat in een gesprek met verslaggever Karin Alberts.

Aboutaleb sprak met de waarnemend burgemeester van de Chinese havenstad. Naar aanleiding van de grote explosie in de haven van Tianjin bood Aboutaleb aan om samen te bekijken hoe de veiligheidsstandaarden in de haven van Shanghai kunnen worden verbeterd.

De Rotterdamse burgemeester had een delegatie bij zich met mensen die betrokken zijn bij de Rotterdamse veiligheidsregio. Die weten alles van het werken met chemicaliën in bijvoorbeeld containers en het voorkomen van explosies. Aboutaleb wees op de ervaring die bijvoorbeeld is opgedaan met gevaarlijke stoffen bij het tankopslagbedrijf Odfjell.

Zustersteden

De waarnemend burgemeester van Shanghai verwelkomde het aanbod. Hij stuurt begin volgend jaar een delegatie naar Rotterdam, onder leiding van zijn hoofdingenieur die ook aan tafel zat, vertelde Aboutaleb.

Shanghai en Rotterdam hebben al 36 jaar een actieve zusterschapsrelatie. "We krijgen elk jaar een stuk of 20 delegaties uit Shanghai." Een kwart van de Chinese export naar Europa met containers verloopt via Rotterdam. Het gaat om 3 miljoen containers per jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl