Julian Nagelsmann (links) loopt ook al een tijdje mee als assistent-trainer bij Hoffenheim EPA

De Duitse voetbalclub Hoffenheim laat er geen gras over groeien. Een dag na de aanstelling van Huub Stevens als trainer voor de rest van het seizoen, heeft de nummer voorlaatst uit de Bundesliga ook al meteen zijn opvolger bekendgemaakt: de pas 28-jarige Julian Nagelsmann. Hij wordt de jongste trainer ooit in de Bundesliga.

Nagelsmann is nu nog trainer van Hoffenheim onder-19 en volgt de opleiding voor het hoogste trainersdiploma. Als hij dat op zak heeft tekent hij een driejarig contract. "Hij is inderdaad nog erg jong, maar we zijn er altijd al van overtuigd geweest dat hij hoofdtrainer moest worden", aldus technisch directeur Alexander Rosen. "Julian heeft al tien jaar ervaring als trainer."

Rosen zei dat bij de officiële presentatie van Stevens als hoofdcoach. Hij moet de ploeg op het hoogste niveau zien te houden, iets dat hem de afgelopen twee seizoenen ook al met Stuttgart lukte.

Jongste in eredivisie

Nagelsmann is nog een oude rot vergeleken met de jongste trainer ooit in de eredivisie. Han Berger werd in 1976 op 25-jarige leeftijd hoofdtrainer van FC Utrecht. Slechts twee spelers in zijn selectie waren jonger dan hij.

STER reclame