De afgebrande auto van de GroenLinks-fractievoorzitter wordt weggetakeld
NOS Nieuws

Auto's GroenLinks-raadslid in brand gestoken

De twee autobranden in Oostknollendam van afgelopen nacht zijn aangestoken. Dat heeft burgemeester Tange van Wormerland gezegd op een persconferentie. De auto's waren van de lokale GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn en zijn vrouw.

Mogelijk heeft de daad iets te maken met de eventuele komst van asielzoekers naar de gemeente Wormerland. Tange noemt dat een denkbaar scenario. "Maar we hebben daar geen aanwijzing voor", zegt hij.

Burgemeester Lange over relatie mogelijke komst asielzoekerscentrum en brandstichting

Tange zegt dat hij enorm is geschrokken van de brandstichtingen. "Het is een laffe daad en die willen we niet accepteren." Hij heeft Halewijn en zijn gezin thuis bezocht en een hart onder de riem gestoken. Tange en Halewijn zijn partijgenoten.

Bijeenkomst

Een geplande informatieavond over de komst van vluchtelingen naar Wormerland gaat vanavond gewoon door. De gemeente neemt extra veiligheidsmaatregelen. Details wil Tange niet geven, behalve dat er twee wijkagenten bij de bijeenkomst zijn.

De burgemeester benadrukt dat de vergadering openbaar is. Volgens Tange komen vrijwel alle aangemelde personen uit de gemeente Wormerland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl